SoFriendly

Met alles – ook met plantaardig eten – geldt dat alle kleine beetjes helpen. Als je één dag in de week kiest voor vegan eten, maakt dat al een enorm verschil. Wij zijn fan van Friendly Friday: elke vrijdag je weekend inluiden met lekker plantaardig eten. Dat is supervriendelijk voor jezelf en voor onze planeet.

Wist je dat als je vaker kiest voor plantaardig eten, dat dit bijdraagt aan je gezondheid? Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het. Het wordt meer en meer duidelijk hoe vriendelijk plantaardig eten eigenlijk is voor je lijf. Met Friendly Friday kies jij niet alleen voor lekker en gevarieerd eten, maar ook voor jouw gezondheid.

Wist je ook dat eens wat vaker kiezen voor plantaardig eten bijdraagt aan het behoud van onze prachtige planeet? Met veganistisch eten zorg je in één klap voor minder CO2-uitstoot, een grotere biodiversiteit en meer natuurbehoud. Dit komt simpelweg doordat de productie van dierlijk eten erg vervuilend is. Als we zo doorgaan met ons dieet vol vlees, zuivel en eieren, dan hebben we in 2050 nog twee extra planeten nodig… Het moet echt anders en dat begint op vrijdag, met plantaardig eten!

 

Waarom Friendly Friday?

Minder vlees eten vindt niet iedereen even gemakkelijk, omdat je daarbij bestaande gewoontes moet doorbreken. Toch is het hartstikke belangrijk voor jezelf en voor onze planeet. Omarm jij Friendly Friday ook? Dan heb je een vaste dag waarop jij er automatisch aan denkt om al die goede voornemens na te leven. Met onze makkelijke vegan en vegetarische recepten is dat ook nog eens hartstikke lekker!

Je hoeft het natuurlijk niet te laten bij enkel plantaardig eten op vrijdag. Je werkweek zit erop, het weekend komt eraan: tijd om jezelf van je allerbeste kant te laten zien. Vriendelijkheid duurt het langst!

Wat dacht jij ervan om je vrijdag extra vriendelijk te maken door eens te koken voor die eenzame buurman, de fiets te nemen in plaats van de auto of door jezelf gewoon eens te verwennen met een avondje helemaal niks. Laat die vrijdag maar komen!

Voor de meest vriendelijke kookinspiratie moet je op onze receptenpagina zijn. Om de week vind je hier een nieuw recept zodat jij lekker kunt blijven variëren. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief vol plantaardige inspiratie!

 

Hoe ziet jouw Friendly Friday eruit? Deel het met #thefriendlyfood