SoHealthy

Je gezondheid is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor ons. Bij het ontwikkelen van onze producten zetten wij gezondheid, samen met smaak en duurzaamheid, op een eerste plaats. Dat zie je terug op onze vriendelijke ingrediëntenlijsten, waarbij we vooral gebruikmaken van:

Peulvruchten

Alle leden van deze bonenfamilie zitten bomvol goeds. Ze bevatten plantaardige eiwitten nodig voor spieropbouw, essentiële vitamines en mineralen en ze zitten vol met vezels, die weer vriendelijk zijn voor je darmen en je cholesterolwaarde. Vooral omdat peulvruchten zoveel eiwitten bevatten, zijn ze je beste vriend als je kiest voor een vleesarm of vleesloos dieet. Daarnaast bevatten plantaardige producten veel minder verzadigde vetten dan dierlijke producten, dus dat is een extra voordeel van peulvruchten ten opzichte van vlees.

Soja

De sojaboon is een bijzonder krachtig lid van die peulvruchtenfamilie. Soja bevat als enige plantaardige eiwitbron alle essentiële aminozuren, dit zijn belangrijke bouwstenen voor je lijf. Daarom gebruiken we bij SoFine de sojaboon vaak als basis voor onze producten, maar dan wel alleen biologische en niet genetisch gemodificeerde soja. Dat is wel zo vriendelijk 🙂

Groenten

We hoeven jou niet meer te overtuigen dat groente gezond is, toch? Misschien merk je wel dat het niet altijd even makkelijk is om elke dag genoeg groente te eten. Door naast soja ook groenten als basis te nemen voor onze producten helpen we je hierbij. Zo krijg je ongemerkt een extra portie groente binnen. Dat is dus dubbel gezond en dubbel vriendelijk: minder vlees én meer groenten. Overtuig jezelf: het is echt lekker en gezond!

Gezond eten

Gezond eten is voor iedereen anders en toch hetzelfde: lekker en gevarieerd. SoFine helpt je om gezond te eten, doordat we bij de ontwikkeling van onze producten rekening houden met de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo gebruiken we bijvoorbeeld veel groenten, plantaardige ingrediënten en minder zout. Wij maken gezond eten makkelijk, vriendelijk én lekker!